Vijesti

Svjetski dan hrane i Svjetski dan kruha4.11.2015.


Dana 16. listopada obilježili smo Svjetski dan hrane i Svjetski dan kruha a tom smo prilikom željeli upozoriti na važnost smanjenja unosa soli. Hrana je sastavni dio života. Zbog toga joj je potrebno posvetiti potrebnu pažnju jer mnoge bolesti, pogotovo one srčanožilnog sustava, dolaze upravo zbog nepravilne ishrane s visokim udjelom soli. Cilj nam je kroz promicanje preventivnih programa i Strateški plan o smanjenju unosa soli u Hrvatskoj potaknuti suradnju proizvođača s institucijama te stvoriti senzibilitet kod građana da proizvode i konzumiraju namirnice s manjim udjelom soli.
U Zaboku smo održali štand na kojem smo dijelili edukativne materijale a štand su krasile slike DV "Naša radost" iz Pregrade, te DV "Gustav Kreklec", "Mali kaj" i "Sunčica" iz Krapine. Našoj akciji priključila se i pekarna Zaboky koja je tom prigodom izradila svoje proizvode s manje soli.
Priredili smo nešto i za naše najmlađe, pa je naša liječnica održala edukativnu priču u DV "Mali kaj" i "Gustav Krklec" u Krapini.Objavljeno: 4.11.2015.


shad